Prvi utisak je vrlo često presudan kad upoznajemo neku osobu, pa žene nastoje dati sve od sebe kako bi zainteresovale muškarca koji im se sviđa i pokazale mu ono za šta smatraju da je najvažnije. Ipak, postavlja se pitanje naglašavaju li žene prave stvari?

Zasigurno ste uvjerene da muškarci kod prvog susreta na ženama vide samo fizičke atribute, a zanemaruju ono što je stvarno bitno, ali izgleda da baš i nije tako. Sasvim je sigurno da je fizički izgled bitan i da ima velik uticaj na stvaranje prvoga utiska, međutim možda će vas iznenaditi određene stvari kojima muškarci poklanjaju pažnju.

Stara uvjerenja o tome da muškarci na ženama prvo vide samo tijelo nisu skroz tačna. Naime, u anketama koje su se provodile putem Interneta, muškarci su priznali da postoji nekoliko stvari koje prvo primijete na ženama i koje im govore da se isplati pobliže upoznati ženu koja ih je privukla.

I dok su neki od tih znakova sasvim lako predvidljivi, postoje određene stvari za koje nikada ne bismo rekle da su njima bitne, međutim istraživanja su pokazala suprotno. U nastavku vam navodimo 13 stvari koje muškarce prvo privuku na ženama, pa ih dobro proučite i poradite na njima ako želite privući osobu suprotna pola.

1. Lijepa kosa

2. Uspravno držanje tijela

3. Vaši prijatelji

4. Usne

5. Stvari koje nosite sa sobom

6. Vaš osmijeh

7. Visoke pete

8. Vaš hod

9. Vaš stav

10. Dobri plesni pokreti

11. Jedinstven smisao za oblačenje

12. “Stražnji” dio

13. Stopala

BB PORTAL

baner-portal

zena.hr  Izvor: love.allwomenstalk.com / Preuzeto sa: atma.hr

Komentari