BB PORTAL vam prenosi pismo u cijelosti:

“Ostajući u njenom životu, proveo sam pet godina nanoseći psihičku bol jednoj dobroj ženi.
Htio sam biti s njom. Stvarno sam htio nju izabrati. Bila je nevjerovatna žena, pametna, smiješna, senzualna i seksi. Od njenog smisla za humor cijelo se moje tijelo treslo od smijeha, a njena egzotična ljepota u trenutku mi je mogla pomutiti pamet.
Moje srećno mjesto bilo je jutro kada sam se budio s njom u mom naručju. Divlje sam je volio.
Nažalost, kao što se događa s mnogo mladih parova, naše neznanje kako dobro voljeti stvorilo je stresne izazove u našoj vezi. Moja blažena jutra pretvorila su se u napete, nezrele situacije svakodnevnog zajedničkog života. I počeo sam se pitati postoji li negdje neka žena koju će biti lakše voljeti, i koje će mene voljeti bolje.
Kako su mjeseci prolazili, a ta me misao sve više zaokupirala, sve sam manje birao nju. Svaki dan, tokom pet godina, birao sam je malo manje.
Ostao sam s njom. Ali sam odustao, oboje smo patili.
Izabrati nju značilo bi fokusirati se svaki dan na predivne stvari koje je unosila u moj život na čemu sam joj mogao biti zahvalan: njen smijeh, senzualnost, razigranost, prijateljstvo i još puno toga.
Nažalost, često mi je bilo teško ili gotovo nemoguće da uživam – ili uopšte primjetim – sve ono što je toliko prekrasno u vezi s njom.
Previše sam se usmjerio na ljutnju, nesigurnost, prohtjeve i ostale aspekte njene snažne ličnosti koja je imala uticaj na mene. Što sam se više fokusirao na najgore, više sam toga primjećivao, i zbog toga još više reagovao mojim najlošijim ponašanjem. A sve to je još više naušavalo našu vezu…a zbog toga sam je još manje birao svaki dan.
A ona se snažno borila da izaberem nju. A to je uzaludan posao. Ne možete nekog natjerati da vas izabere, čak i kada vas vole.
Sada shvaćam da je često bila ljuta jer se nije sa mnom osjećala sigurno. Osjetila je da sam ju prestao, u svojim riječima i djelima, birati svaki dan i bojala se da ću je napustiti.
I napustio sam je.
Ali zapravo sam ju iznevjerio jer sam se svaki dan, tokom pet godina, fokusirao na ono što me je smetalo, umjesto na ono što sam kod nje obožavao.
Kao rijedak i nježan cvijet kojeg sam ponosno donio kući, a onda ga prestao zalijevati, previše puta sam je ostavljao samu da vene u vrelini našeg intimnog odnosa.
Uvijek izaberite ono najbolje kod žene koju volite. Izaberite nju potpuno.
Ako ste u vezi, postavite sebi ovo pitanje:
“Zašto ću danas opet izabrati svoga partnera?”
Ako ne možete pronaći dobar odgovor, potražite dublje i pronađite ga. Jer u najdubljim istinama srce možda i nema razloga.
Prođe li previše vremena i ne možete otkriti zašto bi svaki dan izabrali biti sa svojim partnerom, a vaša je veza puna stresa, pustite ih da odu. Napravite mjesta da u vaše živote uđe neko drugi, koga možete opet birati svaki dan.
Jer osobe koje volimo zaslužuju da kod njih izaberete samo ono najbolje. Svaki dan.”

BB PORTAL

Baner-portal

Izvor: zdravaisretna.hr / Preuzeto sa: atma.hr

Da li vam se sviđa ovaj članak?

Komentari