Svako od nas je zasebna jedinka sa svojim karakteristikama, navikama i sklonostima. I vjerovatno imate svoje posebne sklonosti i što se tiče odabira zanimanja. Ukoliko ste neodlučni, pročitajte šta Vam zvijezde kažu na tu temu. Ili ako ste svoj put već odavno odabrali, provjerite koliki udio u toj odluci imaju zvijezde…

OVAN download-3

Već i ptice na grani znaju da su Ovnovi tvrdoglavi i da im se autoritet i dominacija drugih ljudi baš i ne sviđa… Iz toga prirodno slijedi da Ovnovima veoma prija uloga vođe, jer im dominacija prirodno stoji. Veoma su ambiciozni, takmičarskog duha i vole da posao rade kako treba. Poraz teško prihvataju, pa da bi ga izbjegli, trude se uvijek biti najbolji. U ulozi direktora ili šefa odlično se snalaze, a zbog sklonosti ka sportu, pristaje im i posao trenera ili sportiste.

BIKdownload-2

Kao nastrpljiviji i najpouzdaniji znak u horoskopu, Bikovi su idealni za posao u administraciji, računovodstvu i ekonomiji uopšte. Zbog velike ljubavi prema hrani i dozi smisla za umjetnost koju imaju u sebi, dobro se snalaze i u ulogama aranžiranja cvijeća, poslovi u industriji hrane i modne industrije.

BLIZANCImali_novinar

Za razliku od Bika, Blizanci ustaljenost i rutinu doživljavaju kao smrtnu kaznu. Važno im je da se stalno nešto dešava, promjena za promjenom i mnogo komunikacije sa ljudima. Zbog toga im odgovara posao novinara, PR menadžera, ali i advokata, zbog nesnošljivog talenta za raspravljanje i istjerivanje njihovog.

RAKimages-3

Rakovi su najtradicionalniji od svih znakova u horoskopu, a i veoma su brižni, pa im je bitnije da osjete kako su nekom pomogli svojim savjetovanjem, od nekih priznanja. Znog urođene porodične crte, prija im rad sa djecom, kao vaspitač ili dadilja, ali i socijalni ili učiteljski rad takođe.

LAVdownload-1

Zbog već poznate pretjerane potrebe za pažnjom, Lavovima najmanje odgovara sporedna uloga bilo gdje, a pogotovo u poslu. Iako znaju da budu jako naporni, iznenađujuće su dobri u ulozi vođe, predavača i političara. Zahvaljujući dozi drame koju posjeduju, uspješni su i u ulogama vezanih za glumu, muziku, snimanje filmova i slično.

DJEVICAchild-business-gettyimages-481054125

Djevice su veoma inteligentne, bistre i vječiti perfekcionisti, pa im odlično idu poslovi asistenta, prevodioca, lektora ili lektora. Zbog izraženog perfekcionizma, odlični su u administrativnim poslovima, koji mnogi smatraju strašnom dosadnim, a Djevicama odgovara jer sve treba da iskontrolišu i dovedu ‘pod konac’, što bi značilo da je njihova najiritantnija osobina zadovoljena.

VAGAvaga

Za promjenu od dosada pomenutih znakova, Vage su stvorene za timski rad. Miroljubive i duštvene kakve jesu, odgovara im posao koji podrazumijeva komunikaciju sa ljudima. Uloga diplomate im najbolje pristaje, jer imaju sposobnost da sagledaju stvari smireno iz svih aspekata, ali i posao brokera i organizatora.

ŠKORPIJA129144-283x424-youngsherlock

Škorpije su veoma snalažljive i ne boje se izazova. Vrlo su vrijedni radnici i ne vole rutinu, a takođe se ne boje ‘pokazati zube’ i pobijediti konkurenciju van svih pravila igre. Zbog urođene diskretnosti, odlično bi se snašli u ulozi privatnog detektiva, istraživača ili forenzičara.

STRIJELACchild-professor

Ovaj inteligentni pozitivac i slobodnjak je san svakom ko traži saradnika. Kako Strijelac uđe na vrata, svi oblaci su otjerani već tako daleko da se zapitate da li su ikada i postojali. Prezentacije im idu odlično jer naprosto zrače pozitivnom energijom, pa im posao profesora, turističkog vodiča, ali i fotoreportera odlično pristaje. Ali, s druge strane, imaju problem sa prestrogim pravilima i ograničenjima koje smatraju bespotrebnim i glupim.

JARACboy_business_manager_boss_child_office_laptop_computer_businessman

Ozbiljan, praktičan i odgovoran Jarac odlično se snalazi u poslovima gdje mu je uloga jasno i precizno određena. Prezican skoro kao i Djevica, pristaje mu rad u administraciji ili korporativnim sredinama, zbog izvjesne hladnoće koju posjeduje.

VODOLIJAdownload-4

Vodolije su takođe vrijedni radnici, ali ukoliko im uskratite slobodu, postaće veoma gadni saradnici. Razmišljaju ‘izvan kutije’ pa im poslovi u okviru nauke i tehnologije odlično idu, jer uvijek imaju svoj posebno riješenje za svaki problem i prepremu na koju naiđu.

RIBEaelita_andre_painter-620x350

Ribe su jedan od kreativnijih i osjetljivijih znakova. Veoma su slobodnog duha i prija im da pomažu drugima. Poslovi u oblasti medicine, ali i umjetnosti su kao stvorene za Ribe. Umjetnost, jer mogu da izraze svu svoju kreativnost i samim tim budu veoma uspješni, a medicina, jer im omogućava da usrećuju ljude oko sebe pomažući im.

A šta Vi želite biti kad porastete?

Komentari