Jutro kao početak svakog novog dana svako doživljava na svoj način, a po horoskopu, imamo ih najmanje 12.

OVANimages-1

Kako kaže profesor fizičkog vaspitanja u filmu “Lajanje na zvijezde”: “Treba naglo prekinuti pospanost!”, tako i Ovnovi iskaču iz kreveta čim otvore oči. Ali, nemojte da Vas to zavara, to ne znači ni slučajno da su oni srećni zbog toga. Dosta su čangrizavi kada ustanu iz kreveta, pa bi bilo dobro da ih malo zaobiđete u prvih pola sata nakon što ustanu. U tih pola sata, oni će maratonski da se istuširaju, spreme i izađu iz kuće sa osmijehom na licu. Osim ako im, naravno niste dali pola sata mira i tišine i sad moraju da Vas ubiju i sakriju tragove, pa će onda da nastave sad dnevnim aktivnostima.

BIK21-bridget-jones-eating-bed-w710-h473-2x

Bikovima buđenje takođe nije jača strana pošto se vode politikom “Mogao bih da budem jutarnja osoba da jutro počinje u podne.”. Međutim, sukob sa njima je malo vjerovatan, jer će se izležavati i protezati u krevetu, slušati muziku i neće Vas mnogo doživljavati. Osim ako ustanu iz kreveta samo da se dočepaju hrane, a Vi im stanete na put.

BLIZANCI1

Blizanci k'o Blizanci, pričaju i prije nego se probude. Nešto će nesvjesno buncati onako polusanjivi, možete se i posvađati sa njima, ali kad se u potpunosti probude, ničeg se neće sjećati. Kada napokon dođe do toga da su u potpunosti budni, nastaviće sa brbljanjem, samo vrlo svjesno i brže nego prije. Dok pričaju sa Vama, još uvijek ušuškani u krevetu bez ikakvih indikacija skorijeg ustajanja(osim ako imaju neke obaveze), provjeriće sve društvene mreže i poželiti svima dobro jutro i srećne, pozitivne misli. Jer, zašto biti negativan?

RAKimages

Rak kao sinonim za ljenjivca budi se jako sporo, uz zvuke teškog napora i izjave “A što moram da ustaneeem?!” Sa životnim motom “Jedi, spavaj, ponovi.”, buđenje i ustajanje za njih predstavlja noćnu moru. Ali, kad napokon ustanu, dolazi do prve od tri faze njihovog životnog mota: hrane! Tako da, sjednite i udobno se smjestite, eto njega sa doručkom dok ste rekli “keks”.

LAVmorning

Kraljevi i kraljice svakog carstva se bude bez problema, čim osjete da ih sunce miluje po licu, jer su ubjeđeni da sunce svakog dana izlazi samo za njih. Odskakutaće iz kreveta, širokog osmjeha na licu i plesati po sobi kao da sa sigurnošću znaju da je danas najbolji dan njihovog života. Iako od današnjih planova jedino što znaju sa sigurnošću je da sada idu do ogledala.

DJEVICA2

Djevica, još u narodu poznata kao “Ja, robot”, ustaje bez mnogo razmišljanja o tome da li joj je mrsko ili ne. To se uopšte ne dovodi u pitanje. Ustajanje treba da se obavi po unaprijed određenom rasporedu, nakon čega slijedi ustajanje, zatezanje posteljine, umivanje, tuširanje, popraćeno uvijek besprijekornim čišćenjem i sterilizacijom kupatila… Dok se Vi još razmišljate da li biste doručkovali sada ili malo kasnije, Djevica je doručak već napravila i spakovala i krenula do vrata da nastavi sa svojim preostalim obavezama sa spiska koji je napravila sinoć.

VAGAwake-up

Što se tiče mrzitelja jutra, Vaga je gora čak i od Raka. O njima i buđenju možda najviše govori izjava:”Da li da ustanem, ili da odustanem.”. Njihova neodlučnost najviše dolazi do izražaja u jutarnjim satima jer tada i njih same to nervira, pa počinju da ujedaju sve oko sebe. Ako birate između opcija da ih pitate da li misle da ustanu danas već jednom ili da se stopite s okolinom, mislim da sada i sami znate šta Vam je pametnije…

ŠKORPIJAjutarnje-budjenje

Ukoliko je ne budite zbog sexa, nemojte je buditi uopšte. Dosta su slični Ovnovima kada se bude, pa bi ih takođe bilo dobro zaobići. Budući da jako čvrsto spavaju, kao medo zimski san, njima je buđenje kao povratak iz mrtvih: dugotrajan i mukotrpan proces.

STRIJELACwake

Strijelčevi su sami sebi Sunce. Oni se bude bez problema i jako dobro raspoloženi. To ne znači da će odmah po tom da ustanu. Nije im problem da krenu sa dnevnim obavezama, samo…ne još. Prvo će da se dočepaju neke dobre knjige koju su prethodnu noć jedva ispustili iz ruku ili će gledati neku seriju ili film, sasvim ušuškani ispod dekice, sa šoljom čaja ili kafe sa strane i oblakom pozitivizma iznad.

JARACo-waking-up-to-sunshine-facebook

Iako malo gnjave s ustajanjem dok su mlađi, kada malo odrastu i uozbilje se, ustaju bez problema, jer je ustajanje početak novog dana i postoje stvari koje moraju da se urade. Budući da su uglavnom veoma samodisciplinovani, nećete ih nikad čuti da se žale što moraju da ustaju. To oduzima vrijeme, a vrijeme je novac, a novac je Jarcu veoma potreban.

VODOLIJA1398

“Pažnja, pažnja! Ja ustajem! Jao, nervozan sam, nemoj ništada me pitaš, gdje su mi čarape, jao kako ću sad do kupatila, ako ima neko unutra, ima da poludim!” Tako nekako ide buđenje na Vodolijin način. Iako veoma nervozna, ustaje bez puno muke, spremna za nova dešavanja i avanture.

RIBE6480297645_cac61264cd_o

Ako primjetite nekog u poluležećem položaju, krajnje zbunjenog izraza lica, kako posmatra ostatak prostorije tupog pogleda kao da je sada pao s Marsa i nikako da dokuči šta se to zapravo dešava, to su Vam Ribe. Pošto su o prirodi dosta sanjive, kada se bude, ne znaju uglavnom da li su u snu ili javi neko vrijeme. Tako da, ako ih mislite pitati nešto, osim ako je odgovor s kojim ćete biti zadovoljni “Ha?”, nemojte.

BB PORTAL & VESTI ONLINE

Komentari