BANJA LUKA – Konkurs za izbor direktora JU Muzičke škole Vlado Milošević“ je završen 7. 12. 2017. godine, a  u trci za direktorsko mjesto sudjeluju četiri kandidata.

Kako neslužbeno saznajemo na to mjesto prijavili su se: Damir Jovanić  diplomirani instrumentalista, Nataša Kusovac Galič – magistar muzičkih nauka, Radiša Račić – magistar muzičkih nauka i Suzana Kusovac Sladoje  – doktor metodičkih nauka iz obalasti muzičke darovitosti. Kako saznaje naš izvor svi kandidati su radnici JU Muzičke škole „Vlado Milošević“ sa višegodišnjim iskustvom u prosvjeti.

Prema informacijama koji smo prikupli doznajemo da je Damir Jovanić postavljen od 1.novembra na mjesto vršioca dužnosti direktora i da je politički „preletač“. Kao dugogodišnji član SNSD  prelazi u DNS, te postaje interesno blizak ministru prosvjete i kulture Danetu Maleševiću. Jasno nam je zašto. Takođe, nalazimo i na podatak da je Jovaniću data prilika da se iskaže kao rukovodilac u obavljanju direktorske fukcije Banjalučke filharmonije, no njegove rukovodeće sposobnosti nisu dugo zapamćene jer je nakon nekoliko mjeseci zamjenjen.

Od kada obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora JU Muzičke škole „Vlado Milošević“, kako saznajemo, višeputno je dolazila prosvjetna ispekcija donoseći rješenja da se isprave brojne nepravilnosti u matičnim knjigama, nezakonita podjela časova, angažovanje volontera u nastavnom procesu i sl.

Nakon svega navedenog, javnost se pita, da li je i u umjetničkim školama politika umiješala prste, te da li će ministar Malešević podržati znanje i kvalitet kako to često ističe? Jer sudeći po naučnim zvanjima ostalih kandidata ostaje nam da vidimo koji će to biti mjerni instrumenti kada se završi konačna procedura oko izbora direktora –  da li će se vrjednovati znanje i zvanje ili  kao i uvijek partijska knjižica?

 

 

Komentari