Promocija zbirke pjesama “Ružičasto Sunce i plavi mjesec” održaće se u Banskom dvoru 8. septembra u 19,00 časova.

Četiri ciklusa novih pjesama u njenom već prepoznatljivom stilu,  a nije prošlo čak ni punih godinu dana od prošle zbirke “Leptirova čajanka”.

Autor zbirke je dvanaestogodišnja Evita, djevojčica koja svojom maštom stvara svoj svijet. Human, pun ljubavi, prijateljstva, u kome vlada samo mir. Ponekad se noću probudi, kako kaže njena mama, samo da bi prenijela misli na papir.

Rođena je 2005. godine u Derventi, učenica je Osnovne škole “19. april” iz ovog grada, a osim što piše pjesme aktivno se bavi crtanjem, slikanjem i muzikom.

Na promociji će učestvovati: dr Ostoja Đukić, Draženka Dervišević, Ranko Preradović, Duško Popović  i autor. Voditelj programa je Aleksandra Marilović.

Evita je dobitnik više priznanja i nagrada na konkursima za likovno stvaralaštvo. Imala je i više samostalnih izložbi, od kojih dvije jako zapažene u 2015. Godini, jednu u Derventi i drugu u Tuzli. Pjesme i crteži objavljivani su u raznim časopisima šireg regiona.

Zbirka se sastoji iz pet ciklusa pjesama, za koju je uradila i veoma zanimljive ilustracije.

Velika podrška Eviti su njeni roditelji, i prijatelji. Pored roditelja, velika podrška su joj i školski drugari.

Dječja mašta je, po ko zna koji put, pokazala da bi i odrasli trebalo da budu vođeni razmišljanjem najmlađih i njihovom strašću prema životnim ljepotama.

BB PORTAL

Komentari