8.12.2017. godine u Banja Luci u Banskom dvoru uspješno je održana promocija knjige: “Ako sutra ne postoji, javi mi da znam” – Rajka Milišić

 

“Nije važno u kom ste životnom periodu, važno je da ne odustajete” riječi su Rajke Milišić koja je već mnogima poznata kao osoba zaljubljena u pisanu riječ i književnost. Pred vama je jedan intervju o Rajki i njenoj knjizi koji će vam se sigurno dopasti kao i njena knjiga.

1. Ako bi mogla kroz jednu misao opisati svoju knjigu, koja bi to misao bila?
– Pobjeda.

2. Za koga je namjenjena ova knjiga ?
– Knjiga je namjenjena svima onima koji su u potrazi za životnim, ljubavnim i vjerskim odgovorima. Onima koji su u nedoumici ili na nekom raskršću života.

3. Zašto baš taj naslov: “Ako sutra ne postoji, javi mi da znam” ?
Sama jedna priča u knjizi nosi taj naziv. A zašto baš taj? Zato što u većini priča je upitno to sutra i šta ono sa sobom nosi. Zato što smo danas tu, a sutra nismo. Zato što je sutrašnji dan: misterija.

4. Gdje možemo pronaći i kupiti knjigu ?
Knjiga se može preuzeti lično od mene.

5. Šta za tebe znači pisana riječ ?
Za mene pisana riječ predstavlja slobodu. Kada neko djelo napišem, osjećam se duplo lakše, mirnije. Pomaže mi da svoje ideje prenesem drugima. Pisana riječ ostavlja trag i nikad ne izumire i to je ono što je izdvaja, čini posebnom.

GALERIJA

Komentari