“Ni po babu ni po stričevima“ , dobro poznata narodna poslovica koja se u svakom smislu u našem gradu ne može primjeniti.Doduše,na mnoge narodne poslovice treba da zaboravimo jer nismo mi taj narod.Naš grad je školski primjer toga.

Poštovani gradonačelniče,sačekala sam da prodje prvih 100 dana Vašeg mandata da bih Vam se obratila.Simboličnih 100 dana.Prije svega,čestitam Vama i Vašim saradnicima.Nadam se da ste zadovoljni i da ide sve po planu.Ali ja sam ovde drugim povodom,ne zbog čestitki i pozdrava. Pišem Vam, prije svega kao mlada osoba,kao student Pravnog fakulteta ali prvenstveno kao građanin koji je Vama izglasao svoje povjerenje. Građanin koji je Vama dao svoj glas. U svojim „dirljivim“ kampanjama svi ste govorili da vam vjerujemo i da obećavate. Drugog oktobra ja sam odlučila da Vama vjerujem, zato Vam sada i pišem. Radi se o jako konkretnoj stvari. Gospodine gradonačelniče, ja ću Vam prvo postavite par pitanja.

DA LI SMATRATE DA JE NAROD NAŠE BANJA LUKE PORED OČIJU SLIJEP?

DA LI SMATRATE DA SVAKODNEVNO NE VIDIMO RAZNA BAHAĆENjA „BITNIH“?

DA LI SMATRATE DA SMO OVCE ZA ŠIŠANJE?

Ja vjerujem da Vi niste takav ni čovjek a ni političar. Ali vrijeme i djela će pokazati da li sam upravu. Iskreno se nadam da Vi ne vjerujete da je sir besplatan samo u mišolovci.

Rođena sam i živim u Banja Luci. Ulica Gajeva, iza RK Boska, dakle strogi centar grada. Ulica je jednosmijerna i vodi ulazu u skladište Boske, zanatskom centru, Tržnici i 5 stambenih zgrada.Takođe, Gajeva ulica se ukršta sa Jevrejskom ulicom. I evo stigla sam do problema. Dio pomenute ulice je zatvoren (blokiran) već ČETRI MJESECA zbog izgradnje, čega drugog nego zgrade. DA,DA ČETRI MJESECA JE ULICA BLOKIRANA. Vi to možete i provjeriti jer možda ima i više od četri mjeseca.

DA LI SMATRATE DA JE TO UREDU? Ja smatram da nije, kao i svi stanari pet zgrada ali i svi korisnici objekata i poslovnih prostora koji se tu nalaze. Otežan je saobraćaj i kretanje,i pješacima i biciklistima a pogotovo tokom zimskih padavina koje su bile obilne u decembru i januaru.Pogotovo jer je dio troatoara ispred Narodne biblioteke oštećen pa su radnici gradilišta stavili daske i tepih preko toga dok su bile padavine.Dječijim i invalidskim kolicima je bilo nemoguće prolaziti. DAKLE,ČETRI MJESECA A NE ČETRI DANA PA DA IZAĐEMO U SUSRET.

Izvodjač radova Vam je poznat, i meni je. Sigurna sam da ulica u kojoj je njegova kuća ili bilo koji od objekata koje posjeduje,ne bi bila zatvorena ni četiri minuta a kamoli četri mjeseca.

DA LI SMATRATE DA JE TO RAVNOPRAVNOST GRAĐANA? Da li Vi i dalje stojite pri tvrdnji da je ovo demokratski uređena Republika? Ja bih rekla da nije ni d od demokratije. Jer kod nas kad se ne zna ko je pojeo kupus, koza otvori istragu. Onaj ko ima više novca taj i vlada. Užasavam se da mi neko vrijeđa inteligenciju i zato Vam i pišem. Možda ova moja slova i ne dođu do Vas,možda u budućnosti i ne poduzmete ništa, bar ću znati da sam pogriješila kad sam odlučila da Vam dam svoj glas. Jasno Vam je da sam pisala i generalno,ne samo za slučaj moje ulice.Tu su i nepropisna parkiranja „bitnih automobila“ na koja se žmiri ali se dvogledom pronađe golf 2 koji nije produžio parking kartu.

Gospodine gradonačelniče,ja vjerujem da ste Vi patriota i tradicionalista a ne politički konvertit i da nećete postati još jedan u nizu ekonomskih ubica našeg grada. Ne tražim da budete svemogući, razumijem da imate nadređene(og) ali tražim da stanete u kraj bahaćenju i nepoštovanju građana od strane „moćnika“.

S poštovanjem,

Tamara B.

 

Komentari