U prepunoj kristalnoj dvorani banjalučkog hotela Bosna, održano je Finalno veče izbora za Miss Earth Bosne i Hercegovine za 2017 godinu.

Ove godine u najprestižnijem izboru ljepote učestvovalo je 16 takmičarki iz cijele države. Publika je uživala u tri ocjenjivačke revije finalistica. Prva revija bila je kežual odjevna kombinacija,drugi i najatraktivniji izlaz bio je u kupaćim kostimima poznatog brenda Palmers, a za svečane haljine zadužena je jedna od najcenjenijih bosansko-hercegovačkih modnih dizajnerica, Svjetlana Vuković Ceca iz Tuzle. Pored samih revija,priliku da zabave prisutne imali su i dve mlade talentovane pjevačice,Verena Cerovina i Bonita Kristić koja je i aktuelna Miss Earth Hrvatske za 2017.godinu.

Stručni žiri donio je odluku da titulu najbolje zaslužuje dvadeset-trogodišnja studentica stomatologije Jelena Karagić iz Banjaluke koja je nova Miss Earth BiH i predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na izboru za Miss svijeta, koji će se održati u Manili na Filipinima u periodu od 5.oktobra do 4.novembra kada se održava finalno veče i kada će biti poznato ko je nova Miss svijeta.

JELENA KARAGIĆ

Mjesto prve pratilje -Miss Earth–Air BiH 2017 pripalo je takođe banjalučanki Bojani Papak, dok je druga pratilja Miss Earth-Water BiH 2017 postala Naida Hubić iz Sarajeva. Mjesto treće pratilje ili Miss Earth-Fire BiH 2017 zauzela je Arijalda Pjević iz Tuzle.

Direkcija izbora za Miss Earth BiH uručila je i lente za Miss Dijaspore koju je ponijela Zerina Vesnić iz Goražda,kao i lentu za Miss Earth Top Model za BiH, koja je pripala Magdaleni Luburi iz Istočnog Sarajeva.

Fotograf: Nikola Tadić

GALERIJA

Komentari