Humanitarni trening pod nazivom ”Slatkiš za paketić”, održaće se u nedjelju od 17 sati u banjalučkom Domu omladine.

Nikolina Jovičić trener Urbhanize Dance Fitnessa, kaže da je cilj akcije da se prikupe slatkiši za djecu korisnike Dnevnog centra udruženja Nova Generacija.

’’Na samom događaju prezentovaćemo i plesni fitnes ispred ”Urbhanize & Dance Fitness Teama”. Pozivamo sve vježbače i ljude dobre volje, da nam se pridruže u nedjelju u Domu omladine i da zajedno, uz ples, donesemo osmijeh na lice mališanima Nove Generacije’’, navela je Nikolina.

Korisnici/ce Dnevnog centra su djeca čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama, preciznije rečeno djeca koja su u okviru svojih porodica doživjela fizičko, psihološko i/ili seksualno nasilje ili su zanemarena od strane roditelja/staratelja, te djeca koja su uključena u život i/ili rad na ulici, a kojima je neophodno obezbijediti podršku i pomoć.

Dnevni centar predstavlja sigurno mjesto za djecu, gdje se adekvatno i interventno reaguje na akutni problem djeteta, obezbjeđuje se pristup uslugama socijalne i zdravstvene zaštite, školskom sistemu, te se promovišu i štite dječija prava, pruža psihosocijalna pomoć i podrška i obezbjeđuju ostale usluge koje su važne za zadovoljavanje potreba djece.

ples

Komentari