DANI ARHITEKTURE 2017. BANJA LUKA

565

​„Istraživački centar za prostor​“ po treći put organizuje “Dane arhitekture” u Banjoj Luci od 29. maja do 4. juna 2017. Centralni dio događaja je simpozijum koji se održava u petak 2. Juna `17. i subotu, 3. Juna `17. u prostorijama Gradskog pozorišta ”Jazavac”, kada će brojni predavači, kao najbolji protaganisti iz oblasti arhitekture danas, predstaviti svoj rad.

AJ2Q2342

„Dani arhitekture“ su jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture i urbanizma u Bosni i Hercegovini. Koncipirani su kao godišnji, višednevni događaj koji uključuje različita predavanja internacionalnih i domaćih arhitekata i drugih stručnjaka, izložbe, projekcije filmova, diskusije, radionice, okrugle stolove i dr.

AJ2Q2440

Predavači i gosti na ovogodišnjim Danima arhitekture su: ​Mikkel Frost ​(​CEBRA​, Danska),​ Trine Berthold ​(​Schmidt Hammer Lassen Architects​, Danska),​ Markus Schwai ​i​ Steffen Wellinger (NTNU Norveška)​, Saša Rađenović (Studio Radjenovic, Holandija), Wolfgang Fischer (FRANZ & SUE, Austrija), Hrvoje Njirić ​(Njirić Plus Arhitekti, Hrvatska), ​Nikola Andonov ​(MADA architecture studio, Srbija), ​Diana Stupar (Univerzitet u Banjoj Luci, BiH) i ​Željko Kusić ​(Željko Kusić – Arhitektura, Banja Luka BiH). Pored predavača očekuju se i mnogi drugi gosti iz cijele Evrope.

Program obuhvata i dvije izložbe: Continuity of Modernity (Oris – Kuća arhitekture) i Young Viennese Architects (YOVA).

Pored navedenih sardžaja, posjetioci će moći da vide štandove izlagača iz privrednog sektora. Brojni subjekti iz oblasti arhitekture i građevinarstva, među kojima su kompanije Leo-Gres, Murexin, Metal tehnologija, Feal, Sika, Dacom trade, Fundermax, Kolpa san, Baumit, Mapei, Elda Lux, i drugi,  predstaviće svoje proizvode. Kroz ovaj mini sajam posjetioci će biti informisani o dostignućima i ponudi na tržištu danas.

Sva dešavanja i najave možete pratiti na sajtu ​www.daniarhitekture.com​, te na zvaničnoj fejsbuk stranici događaja Dani arhitekture – Banja Luka​.

Kako je to izgledalo prošle godine, pogledajte:

DANI ARHITEKTURE 2016 BANJA LUKA

Komentari