Ambasada jedne od najmanjih i najbogatijih zemalja svijeta proslavila je 56. godišnjicu nezavisnosti i 26 godina od oslobođenja.

Kuvajt je četiri puta manji od Srbije sa nacionalnim dohotkom od 85 hiljada dolara po stanovniku. U Kuvajtu ne zaboravljaju da je bivša Jugoslavija bila jedna od prvih zemalja koja je 1963. godine priznala nezavisnost te zemlje. Više od pola vijeka sarađujemo u privredi, odbrambenoj industriji, medicini, nauci, kulturi – ali uvek može više i bolje.

Kuvajt je zainteresovan za investiranje u putnu i željezničku infrastrukturu. Zato je iz Kuvajtskog fonda za ekonomski razvoj Srbiji odobren kredit od deset miliona kuvajtskih dinara za izgradnju druge faze željezničke stanice Prokop u Beogradu.

Kuvajt je četiri puta manji od Srbije i ima upola manje stanovnika. Od četiri miliona stanovnika, samo njih oko milion i dvjesta hilljada su Kuvajćani a ostalo su strani radnici. Među njima ima i Srba. Oni tamo rade kao arhitekte, inženjeri i ljekari, a neki od njih su treneri najpoznatijih sportskih klubova.

Fotografije uradio: Leon Bijelic
Izvor texta: rts.rs

G A L E R I J A

BB PORTAL

Komentari
PODELI
Prethodni tekstPISMO GRADONAČELNIKU IGORU RADOJIČIĆU
Sledeći tekstFACEBOOK DODAJE REKLAME NA VIDEO KLIPOVE
Kao profesionalni fotograf, pored toga što radim na kreiranju sadražaja za marketing kampanje radeći komercijalnu fotografiju, uživam radeći portrete i fotografije kroz zanimljiva putovanja, vjenčanja, događaje, predavanja i seminare. Kada ne fotografišem uvijek radim na nekim drugim interesantnim projektima. Počev od ličnog razvoja, online marketinga, ispitivanja i proučavanja perspektive kroz koju djelujem i stvaram, pa do bilježenja životnih iskustava, misli i spoznaja u svojim knjigama.