Ambasada jedne od najmanjih i najbogatijih zemalja svijeta proslavila je 56. godišnjicu nezavisnosti i 26 godina od oslobođenja.

Kuvajt je četiri puta manji od Srbije sa nacionalnim dohotkom od 85 hiljada dolara po stanovniku. U Kuvajtu ne zaboravljaju da je bivša Jugoslavija bila jedna od prvih zemalja koja je 1963. godine priznala nezavisnost te zemlje. Više od pola vijeka sarađujemo u privredi, odbrambenoj industriji, medicini, nauci, kulturi – ali uvek može više i bolje.

Kuvajt je zainteresovan za investiranje u putnu i željezničku infrastrukturu. Zato je iz Kuvajtskog fonda za ekonomski razvoj Srbiji odobren kredit od deset miliona kuvajtskih dinara za izgradnju druge faze željezničke stanice Prokop u Beogradu.

Kuvajt je četiri puta manji od Srbije i ima upola manje stanovnika. Od četiri miliona stanovnika, samo njih oko milion i dvjesta hilljada su Kuvajćani a ostalo su strani radnici. Među njima ima i Srba. Oni tamo rade kao arhitekte, inženjeri i ljekari, a neki od njih su treneri najpoznatijih sportskih klubova.

Fotografije uradio: Leon Bijelic
Izvor texta: rts.rs

G A L E R I J A

BB PORTAL

Komentari