AIESEC I STUDENTSKI SAVEZ PRAVNOG FAKULTETA DONIRALI PAKETIĆE

462

AIESEC u Banjoj Luci i Studentski savez Pravnog fakulteta donirali paketiće mališanima Sigurne kuće !

U akciji pod sloganom “ Zima je toplija kada pomažete nekome”  lokalne kancelarije AIESECa u Banjoj luci, u ponedjeljak 26. decembra su donirani paketići za mališane Sigurne kuće.

Na poziv AIESECa u Banjoj Luci prvenstveno studentskim, omladinskim te ostalim nevladinim organizacijama odazvao se Studentski savez Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. Ovo je zaista fantastičan primjer saradnje omladinskih organizacija u lokalnoj zajednici, koji pokazuje da uvijek ima neko ko će prepoznati dobru namjeru i pomoći kada je to potrebno.

Predsjednik SSPF, Mile Aljetić, je odmah prihvatio prijedlog akcije shvatajući uticaj ovog humanog akta i pomogao u organizaciji. Preko dvadeset paketića je predato predstavnicama fondacije Udružene žene, koje su 2007.godine i pokrenule ovaj projekat.

Moramo istaći značaj projekta Sigurne kuće, koji pomaže i predstavlja sklonište žrtvama porodičnog nasilja – ženama i djeci. Rješavanje ovakvog osjetljivog društvenog problema je kompleksno, ali svaki korak je značajan i predstavlja napredak. Sigurna kuća već evo desetu godinu prima i mališane kojima je uvijek potrebno nešto od odjeće, lične higijene i slično. Slatkišima se, naravno, uvijek obraduju.

No, suština akcije AIESECa u Banjoj Luci – “ Zima je toplija kada pomažete nekome “ je u samim osmijesima dječice u Sigurnoj kući.

Zvijezdana Marković, predstavnica Udruženih žena, se zahvalila što smo se odazvali ovoj humanitarnoj akciji i rekla da će mališani biti presretni kada budu vidjeli  novogodišnje poklone !

AIESEC u Banjoj Luci se još jednom zahvaljuje Savezu studenata Pravnog fakulteta i nada se da će sljedeće godine još više organizacija, pogotovo omladinskih, uzeti učešće u ovoj humanitarnoj akciji koja uljepšava praznične dane mališanima Sigurne kuće.

Takođe, lokalna kancelarija AIESECa u Banjoj Luci Vas poziva da se pridružite donošenju globalne promjene putem volonterskih te stručnih praksi koje ova omladinska organizacija nudi u 126 zemalja svijeta. Sve informacije možete naći na opportunities.aiesec.org

Komentari
PODELI
Prethodni tekstMICROSOFT POPRAVLJA IRITACIJU KOJA ODBIJA MNOGE KORISNIKE OD WINDOWSA 10
Sledeći tekst“KISSENGER” SIMULIŠE LJUBLJENE NA DALJINU
Kao profesionalni fotograf, pored toga što radim na kreiranju sadražaja za marketing kampanje radeći komercijalnu fotografiju, uživam radeći portrete i fotografije kroz zanimljiva putovanja, vjenčanja, događaje, predavanja i seminare. Kada ne fotografišem uvijek radim na nekim drugim interesantnim projektima. Počev od ličnog razvoja, online marketinga, ispitivanja i proučavanja perspektive kroz koju djelujem i stvaram, pa do bilježenja životnih iskustava, misli i spoznaja u svojim knjigama.