Šta je to što izluđuje djevojke iz ringa, objasnila nam je prvakinja u Kik boksu Ivana Cvikić.

  1. Po upisu na Kik boks, svi su mi govorili da to nije sport za djevojku i da samo muškarci mogu da se “pronađu” u tom sportu.

2. Ispočetka mi niko nije bio podrška, pa čak ni roditelji. Drugovima sam bila smiješna i nisu shvatali ozbiljno sve to. Ali po osvajanju medalja i one “najsjajnije”, zlatne sa svjetskog prvenstva, promijenili su mišljenje i sada su svi uz mene.

u prilog

3. Teško mi je gledati moje roditelje koji su uvijek u strahu zbog mogućih povreda i znaju često da me nerviraju jer se previše brinu, pa od njih često čujem:”Čuvaj nos i zube, nemoj se puno tući”.

4. Uvijek me iznerviraju predrasude o meni kao ličnosti. Svi misle da sam gruba, da se samo tučem i da sam nasilna. U stvarnosti, ko me dobro poznaje zna da nemam ni jednu od tih osobina.

5. Nikako ne volim da čujem glupe komentare na ulici dok prolazim pored neke “ekipice” momaka. Npr. “To je ona kik bokserka Ivana, pazi se”

6. Prezirem, ali bas prezirem, glupa upucavanja momaka koja kreću pitanjem: “Kad radimo sparing ti i ja? Samo kad bi znali kakve bi batine dobila velika većina njih, brže bolje bi nestali.

BB PORTAL

BANER

Da li vam se sviđa Ivanin način razmišljanja?

Komentari