Ivana Cvikić je mlada sportistkinja koja je postigla izuzetne rezultate za dvije godine bavljenja njenim omiljenim sportom. Odgovorila je na nekoliko pitanja za naš portal.

BB Portal: Koliko se dugo baviš kik boksom i šta si sve ostvarila u tom periodu?

Ivana Cvikić: Kik boksom se bavim dvije godine i za taj period sam postigla veoma zapažene rezultate. Prvi meč sam odradila na Evropskom kupu i savladala protivnicu nokautom u drugoj rundi, osvojivši zlato i pehar za najperspektivniju juniorku na takmičenju, u najtežoj disciplini K1. Zatim, na Otvorenom kupu grada Banjaluke sam savladala mnogo iskusniju protivnicu iz Hrvatske, koja je evropska Šampionka. Pobjedu sam “odnijela” na poene 3:0 i osvojila zlato, takođe, u K1. Na Evropskom kupu sam pobjedila u polufinalu, ali sam, nažalost, izgubila borbu u finalu, ali sam se zadovoljila srebrom u K1. Dalje, uz finansijsku pomoć Opštine Laktaši mojih par drugova i ja smo otišli na Svjetsko prvenstvo u Mađarsku kao reprezentacija RS. Pod svojom zastavom smo zasijali u punom sjaju. Osvojila sam zlato u K1 i srebro u kick light-u.

BB Portal: Da li te ostali doživljavaju kao opasnu djevojku ili te tretiraju kao i svaku drugu `običnu` osobu?

Ivana Cvikić: Drugari su, naravno, na mene navikli kao na onu Ivanu koja je opuštena i koja nije opasna, dok svi ostali gledaju drugačije na mene.

Ljudi imaju predrasude kada čuju da jedna djevojka trenira kik boks. Međutim, kada me sretnu na ulici ili vide moje slike, mnogi promijene mišljenje jer shvate da sport ne mora imati veze sa izgledom ili polom.

Untitled-1

BB Portal: O čemu razmišljaš kada si u ringu i da li si ikada imala strah od protivnika?

Ivana Cvikić: Kad ulazim u ring u meni se razmjenjuje stotinu emocija, neopisiv osjećaj. Ali adrenalin učini svoje i mislim samo o borbi i o tome kako ću zasijati s medaljom oko vrata. Trener je u uglu ringa najveća psihička podrška i bez njega bi to bilo mnogo teže.

Ne, ne plašim se protivnika niti ikada razmišljam o strahu. U ringu nema straha niti bola.

BB Portal: Čime se baviš u slobodno vrijeme?

Ivana Cvikić: U slobodno vrijeme se bavim pjevanjem, sviram klavir i trubu, izlazim sa drugarima i vozim motor, što je, takođe, moja ljubav od devete godine.

BB Portal: Šta smatraš svojim najvećim uspjehom?

Ivana Cvikić: Iako imam mnogo osvojenih medalja, najdraža mi je zlatna medalja sa Svjestkog prvenstva u K1 disciplini,  jer put do tog “zlatnog sjaja” nije bio lak.

BB Portal: Za pretpostaviti je da imaš planove i ciljeve za budućnost. Koji bi to bili?

Ivana Cvikić: Moji ciljevi za budućnost još nisu konkretno određeni, pošto obožavam ring i kik boks, a s druge strane, idem u muzičku školu i volim da pjevam. Zasad ću raditi ono što volim i što me ispunjava, a budućnost će sama nametnuti profesiju u kojoj ću se pronaći.

Poklon-vaucer-share-button-696x365

BB Portal

Komentari