Mnogi ljudi su negativno reagovali na Facebook-ovu implementaciju “stories” opcije u mnoge aplikacije i usluge, ali na jednom mjestu koje je najviše bitno, Instagramu, opcija kopirana direktno od Snapchata nastavlja sa masivnim uspjehom.

Instagram stories sada ima preko 200 miliona korisnika po danu, mjereno kada neko ažurira svoju priču ili pregleda prijateljevu. To čini ovu opciju Instagrama popularnijom od cijelog Snapchata, aplikacije koja je popularizovala “stories” kao koncept. U četvrtom kvartalu 2016. Snapchat je imao 158 miliona aktivnih korisnika. Neki od tih korisnika su koristili ostale opcije Snapchata što čini ovo postignuće Instagrama još većim, jer pokazuje da veliki broj od preko 600 miliona njegovih korisnika koristi Instagram stories.

Instagramov dodatak Geostickera je takođe kopiran od Snapchata. Ali kao što možemo da zaključimo iz Instagram Storiesa korisnicima nije bitna originalnost i koja kompanija je prva implementirala opciju, nego šta njihovi prijatelji koriste i pomoću kojih aplikacija komuniciraju.

BB PORTAL

Komentari