Danas kada pogledam oko sebe i vidim kako se djeca ponašaju prema odraslima,  roditeljima posebno, koliko nepoštovanja ima u tim mladim, ali i nekim starijim  bićima, ne mogu a da ne pitam (znajući da mi niko neće dati odgovor), pa pi.ka vam materina da vam nisu dali život gdje biste se uzdizali, kome bi onda glumatali neki nivo i prosipali svu  pamet svijeta.

Mnogo ima i u roditeljima koji ne razgovaraju sa svojom djecom, već  im ljubav i razgovor zamjeni za materijalne stvari i tako prave od djece ovo što oni upravo postaju, bahati.  Ako prelaze najviše nivoe igrica, ako svakodnevno objavljuju slike po drustvenim mrežama, ovi klinci misle da su nedohvatljivi i da je svijet njihov.Spustite se na zemljlu, jer još kukuruze vi trebate jesti da bi se za nešto pitali, a kamoli da nekome pametujete.

Baš  zato ja imam potrebu da se javno zahvalim svojim roditeljima što su samnom pričali, branili mi neke stvari za koje su pretpostavljali da bi me mogli odvesti na pogrešan put (izlasci sa 14 godina i slično), što su me povremeno pratili, a još važnije naglasili da nikad neću znati kada i gdje će me pratiti, tako da mi je to uvijek bilo na pameti kada bi neku glupost pomislila da napravim.

Danas je rodjendan mojoj mami Snježani i želim javno da joj čestitam i kažem HVALA, IZVINI i VOLIM TE!

er

Draga moja i neponovljiva,

Svijet je dobio novu boju tvojim rađanjem, a ja priliku i čast da me baš ti  rodiš.

Nosila si me 9 mjeseci u stomaku i dok sam te šutirala i pomjerala organe svojim nemirnim rukicama i nogicama, dok sam ti svojim postojanjem u tvom stomaku  izazivala mučnine, ponekad malaksalost, uzimala ti krv i stvarala ti anemiju, dok si se širila zbog mene, na sve to ti si mazila svoj stomak šaljući tako svoju nježnu ruku i milovanje ka meni. To može samo majka.

er3

Dok si me rađala, junački si podnosila bol i naš prvi susret bio je dragocjen, to znaš ti, a pretpostavljam ja.

Ti si majka za primjer, moj oslonac, moja podrška, moja kraljica, moj najbolji prijatelj moja MAMA.

Želim ti reći hvala za sve.

-Hvala za svaki šamar i prijekor koji si mi dala, jer zbog istih sada si ponosna na mene.

-Hvala ti za alternativnu medicinu zvana majčina ruka koja je kada bi me nešto bolilo bila tu, na tom mjestu i učinila da taj bol postane manji  a  nekada i da nestane, jer grijala si mjesto bola svojom rukom anđela.

-Hvala ti što si uvijek  odvajala od svojih usta da bi brat i ja bili siti, obučeni, ispunjeni i srećni na svakom životnom polju.

-Hvala ti za svu ljubav i razumjevanje.

-Hvala ti za povjerenje koje imaš u mene,  a najviše ti hvala što moje dijete voliš  više od mene.

-Hvala ti što si baš njega izabrala za svog muža a za našeg oca.

HVALA TI STO SI ME RODILA i IZVINI AKO SAM TE NEKADA POVRJEDILA I AKO SI SE ZBOG MENE IKADA POSTIDILA!

SREĆAN RI ROĐENDAN VOLJENA MOJA, VOLIM TE!

A svima vama poručujem

POŠTUJTE , VOLITE  I GRLITE svoje roditelje dok su živi, da se kada to ne budu ne kajete što niste.
er2

Marijana Kretić Čenić

Komentari