Banjalučanin Draško Stanivuković napisao je pismo svojoj najboljoj prijateljici i pokazao narodu šta znači imati pravog prijatelja koji leti, ne samo ka svojim snovima i željama, već i ka vašim.

Veliki prijatelj mlade djevojke Milane Gajić, koja hrabro vodi bitku sa teškom Lafora bolešću, odlučio je napisati riječi koje su proizišle iz njegovog srca:

“Prije sam joj govorio: ,,Milana, nemoj stalno da žuriš!”, a ona sada više ne može hodati.
Prije sam joj govorio : ,,Milana, kako stalno možeš da pričaš?”, a ona sada više ne može pričati.
Prije sam joj govorio: ,,Milana, nemoj jesti toliko, udebljaćeš se!”, a ona sada više ne može samostalno da jede.
Prije sam joj govorio: ,,Milana, budi kao svoja starija sestra!”, a ona više sestru nema.
Sada sam prestao da joj govorim, sada moram da joj pomognem.
Sada ćutim i ponekad samo nešto napišem, jer mi teško o tome da govorim.
Ona je moja najbolja prijateljica, a najbolji ovakvo nešto ne zaslužuju. Imala je velika krila i bila je spremna letjeti do svojih želja. Sada te želje čekaju, jer ona više ne vodi borbu za njih, nego za svoj mladi život. Draga prijateljice, i ja sam prestao letjeti krilima svojih želja, jer ne želim više letjeti samo ka svojim snovima, već želim i ka tvojim. Želim ti pomoći da poletiš, jer nam je tako malo ostalo do onog lijeka koji će te vratiti na pravi put. Na put osmjeha, radosti i sreće, put mašte, snova i dječijih zanosa.
Prijateljice moja, nismo mogli ni slutiti da ćemo tako brzo, od one bezbrižne dječije igre u pjesku, doći do igre za život.Različite su to igre, ali opet duboko vjerujem da smo obje igrali i igramo ih na najbolji mogući način. Snimali smo mi i serije, smišljali razne scenarije, ali nijedan nije bio takav kao ovaj životni.
Previše sam riječi uputio tebi, prijateljice moja, sada mi jedino preostaje da se obratim drugima, te da njima kažem ono što želim. Zato, svi vi koji ovo čitate, pomozite mojoj Milani, pozovite još jednom broj 1432 za nju, poklonite joj koji sekund svog života. Vjerujte mi, tih nekoliko sekundi mojoj prijateljici može da znači život.
S poštovanjem,
Draško Stanivuković “
Draško i Milana
Draško i Milana

BB PORTAL

Baner-portal

Kada pročitate ove riječi ispisane velikim srcem, šta prvo pomislite?

Komentari