Поштована јавности Републике Српске,
Историја је учитељица живота и онај ко не поштује историју сопственог народа тај је осуђен на пропаст!
Користимо ову прилику како бисмо пружили пуну подршку у организацији „Fresh Wave“ фестивала, те изразили радост да је наша Бања Лука домаћин једног таквог догађаја.
Фестивал  без икакве дилеме треба и у будућности да има своје мјесто међу богатом љетном културно-умјетничком понудом нашег града. Ипак, с друге стране сматрамо да се морало повести рачуна о времену када се Фестивал организује.
Треба имати у виду да је 5. августа 1995. године извршен један од највећих прогона Срба у току тзв. војно-редарствене акције „Олуја“, када је протјерано и убијено око 250.000 недужних људи, међу којима је било много жена и дјеце.
Сматрамо да у дану жалости, који се поклапа са временом одржавања Фестивала је крајње неприкладно (најблаже речено) организовати манифестацију таквог карактера (4. – 6. август).
Желимо да упознамо јавност, да смо се већ обратили организаторима Фестивала у том смислу, који уопште нису одговорили на наш апел.
Сматрамо да је наша људска дужност да упознамо јавност са оваквим стварима и позивамо градске и републичке надлежне институције да благовремено реагују и на тај начин помјере термин одржавања Фестивала. У супротном ће бити нанесена велика неправда и бол породицама страдалих.
Поставља се још једно питање: “Како је градска власт уопште дозволила одржавање једног оваквог догађаја у наведеном периоду?”
Овим путем позивамо све надлежне институције како са републичког, тако и са градског нивоа, да уваже нашу молбу, те се искрено надамо да се нећемо више доводити у позицију да сваке године подсјећамо несавјесне појединце на страдање Срба у „Олуји“.
С поштовањем,
Добронамјерна омладина

ББ ПОРТАЛ

Baner-portal

Шта мислите о отворенoм писмом Добронамјерне омладине? Kоји је ваш лични став?

Komentari