Најљепши град Српске, наша вољена Бањалука, још једном је прошла тежак тест хуманости и пружила помоћ својим суграђанима.

Наиме, већина вас је упућена у тужну причу са којом се сусрела бањалучка породица Делић, једног несрећног дана када је ватра својим жарким огртачем обмотала њихов дом. Остали су без крова над главом, воде, хране, одјеће. Без свега што су стекли током живота у насељу Мотике гдје су живјели.

Писали смо вам много о њима, те вас искрено молили за помоћ, а сада вам саопштавамо да смо срећни, да је Бањалука срећна, да су Мотике срећне, јер је наш народ богат, јер он посједује оно највредније, а то је хуманост и велико срце.

У низу хуманитарних акција које су се десиле протекле седмице, синоћ је одржано и донаторско вече у кафе бару “Пинк Пантер” на Петрићевцу, а у циљу прикупљања новца и средстава намијењених породици Делић.

Хуманитарно и донаторско вече организовано је од стране мјештана насеља Петрићевац, пријатеља и комшија најмлађег одборника Скупштине Бањалука, Драшка Станивуковића, који их је одлучио подржати у тој намјери, те на тај начин показати да његова ријеч вриједи, те да његова обећања, дата пред изборе, нису пала у воду и да он наставља заједно са својим пријатељима хуманитарни пут на који су одавно кренули. Они не желе бити као други, они желе бити ДРУГачији.

Како је кренула идеја о донаторској вечери i овој пријатељској акцији, испричао нам је млади Станивуковић:

“Моје комшије и моји пријатељи су имали идеју да се заједно ујединимо и да заједничким снагама помогнемо породици Делић, којој је кућа изгорјела у насељу Мотике. Па смо тако дошли до одлуке да им помогнемо да обнове своје огњиште, те да купе себи основне ствари за живот.”

“Делићи су наше комшије, наши пријатељи, наши суграђани! Помозимо им да трегедију која их је задесила лакше превазиђу”, написао је на свом Фејсбук профилу предсједник Удружења грађана “Буди ДРУГачији” Драшко Станивуковић уз видео снимак, те на тај начин позвао све људе добре воље да им се придруже и помогну онолико колико су у могућности.

Ово су резултати одржане донаторске вечери:

  • до сада је прикупљено 6.150 КМ,
  • салон керамике Галија је донирао плочице за читаву кућу и дио санитарије,
  • салон намјештаја V Sistem doo -VSistem је донирао тросјед по жељи породице Делић,
  • Caffe Bar Pink Panter је обезбиједио простор и музику за донаторско вече, као и сав новац од прихода који иде у руке породице Делић,
  • фирма Лаки Пласт је била један од највећих донатора и организатора ове хуманитарне акције,
  • и за крај, још једна информација – биће организован позив за све заинтересоване волонтере који ће пружити помоћ породици Дулић приликом извођења основних радова на и у кући…

ХВАЛА ВАМ СВИМА КОЈИ СТЕ ПОМОГЛИ!

Наше велике приче никада неће изблиједити, наша велика срца ће увијек бити топла, наше сузе ће увијек друге покренути, а хуманост ће увијек живјети у нама. Зато наставимо помагати једни другима, пустимо нека се добар и искрен глас о нама далеко чује, да се зна да ми чувамо једни друге.

НАСТАВИТЕ ПОМАГАТИ И ДАЉЕ, ЈЕР ДОБРО СЕ ДОБРИМ ВРАЋА.

Povezani članci:

INFORMACIJE IZ PRVE RUKE: OVE STVARI SU NAJPOTREBNIJE PORODICI DELIĆ IZ MOTIKA (FOTO)

HITNO POTREBNA POMOĆ BANJALUČKOJ PORODICI DELIĆ!

ББ ПОРТАЛ

baner-portal

Komentari